Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szivárvány torta

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elvegyítjük a vaníliás cukorral és a sütőporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztes elegyet, a vizet és az olajat, majd simára dolgozzuk. A tésztamasszát 6 egyforma adagra osztjuk, és a színezékek csomagolásán olvasható leírás szerint különböző színekre festjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A színes tésztákat egymás után megsütjük egy zsiradékkal ismételten kikent kapcsos tortaformában 10-15 perc alatt, majd hűlni hagyjuk. A formából kivett lapok tetejét hosszú pengéjű késsel simára igazítjuk.
  3. A krémsajtot kézi mixer habverőjével simára keverjük a puha vajjal és az átszitált porcukorral. A legsötétebb színű lapot megkenjük egy kevés krémmel, majd a szivárványszerűen egymásra helyezett és megkent többi lappal folytatjuk a rétegezést. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét, és ha jut belőle, akkor az oldalát is.

VANÍLIA, AZ ÖRÖK KEDVENC >>> 

ezerféle isteni torta >>>

krémsajtos finomságok >>>

Megjegyzés

Zselés állagú ételszínezékkel intenzívebb színeket érhetsz el, mint folyékony festékkel. Ilyet élelmiszer-áruházban is vásárolhatsz, de a színválaszték elég szerény. Cukrászati webshopokból viszont sokfélét rendelhetsz.
A por alakú festéket színezés előtt fel kell oldani. - MME

Ezek is érdekelhetnek