Elkészítés: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a liszet, a kakaót, a sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze (ezt a műveletet jobb kézzel készíteni). Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon sütjük, amíg a tűpróba sikeres lesz.
A krémhez a tejből és a lisztből pépet főzünk, mikor még langyos, óvatosan (kanalanként) hozzátesszük a porcukorral kikevert margarint, majd a diót, végül a levétől lecsepegtetett meggyet is. Ezzel töltjük meg a piskótát. A csokimáz hozzávalóit összekevrjük, és a tészta tetejét bevonjuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre