Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagyma-krémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db póréhagyma
  • 2 ek vaj
  • víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 db burgonya
  • 2 dl főzőtejszín (10%)
  • só ízlés szerint

Elkészítés

    1. A póréhagymát karikákra vágjuk, majd vajon megdinszteljük egy fazékban.
    2. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a hagymát, majd beledobjuk a leveskockát.
    3. Amikor nagyjából megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is.
    4. Amikor minden megfőtt, botmixerrel pürésítjük az egészet.
    5. Felöntjük a tejszínnel, alacsony hőfokon összerottyantjuk, majd ízlés szerint sózzuk és levesgyönggyel tálaljuk.

    CSIRKERAGULEVES >>>

    JÓKAI BABLEVES FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL >>>

    CSIRKÉS HÚSGOMBÓCLEVES TAVASZI ZÖLDSÉGEKKEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin