Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos húsgombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor új hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • olívaolaj
  • 800 g darált hús (sertés, marha vegyesen)
  • 1 db tojás
  • 2 tk só
  • 1/4 tk morzsolt majoránna
  • 1/2 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk szárított bazsalikom
  • A paradicsommártáshoz:
  • 1 csokor új hagyma
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
  • frissen őrölt bors
  • 1/4 tk őrölt rozmaring

Elkészítés

    1. A húsgombóchoz meghámozzuk a kétféle hagymát, majd finomra vágjuk, aztán megfonnyasztjuk néhány evőkanál felforrósított olívaolajon. Ha ezzel elkészültünk, kissé hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd a masszából apró gombócokat formázunk. Ezután felforrósítunk egy kevés olívaolajat, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük a gombócokat.
    2. Közben a paradicsommártáshoz meghámozzuk a kétféle hagymát, aztán finomra aprítjuk, majd megfonnyasztunk mindet a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, majd sózzuk és borsozzuk, ízesítjük rozmaringgal. Ezután felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletét, és beletesszük a húsgombócokat. Lefedve, kb. 30 perc alatt készre főzzük. Prított petrezselyemmel tálaljuk. 

    ZELLERES HÚSGOMBÓC PARADICSOMOS MÁRTÁSBAN 

    HÚSGOMBÓC BORSÓS SPAGETTIVEL 

    THAI HÚSGOMBÓC CSILISZÓSSZAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin