Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombóc

MME MME
75 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz meghámozzuk a kétféle hagymát, majd finomra vágjuk, aztán megfonnyasztjuk néhány evőkanál felforrósított olívaolajon. Ha ezzel elkészültünk, kissé hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd a masszából apró gombócokat formázunk. Ezután felforrósítunk egy kevés olívaolajat, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük a gombócokat.
  2. Közben a paradicsommártáshoz meghámozzuk a kétféle hagymát, azután finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk mindet a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a konzerves paradicsomot a levével együtt, majd sózzuk és borsozzuk, ízesítjük rozmaringgal. Ezután felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletét, és beletesszük a húsgombócokat. Lefedve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Petrezselyemmel tálaljuk. 


Ezek is érdekelhetnek

Friss