Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isteni palacsintafelfújt

default user icon

Hozzávalók

  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg dió
  • 5 dkg rumba áztatott mazsola
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 6 db tojásfehérje
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • pár evőkanál házi lekvár (ízlés szerint)
  • vaj a forma előkészítéséhez

Elkészítés

    1. Csíkokra vágjuk a palacsintát.
    2. Összekeverjük a csíkokra vágott palacsintát a darált dióval, a porcukorral és a leszűrt mazsolával, majd egy kivajazott tálba szórjuk.
    3. Összekeverjük a két tojássárgáját a tejszínnel, és egyenletesen a csíkokra vágott palacsintára locsoljuk.
    4. A tojásfehérjéket pohárba öntjük, majd egy másik ugyanilyen pohárban kimérünk ugyanekkora térfogatú kristálycukrot.
    5. A fehérjékből habot verünk, majd amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt és keményre verjük.
    6. A színes, kemény habot ráhalmozzuk a palacsinta tetejére, végül 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

    SVÉD BARACKOS PALACSINTA >>> 

    SÓS RAKOTT PALACSINTA >>> 

    SÜTŐTÖKKRÉMES PALACSINTA >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze magazin

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin