Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós almás pite

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, káposztareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Elkeverjük, és állni hagyjuk.
  2. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, házzáadjuk a vajat. Kézimixer dagasztólapátjával, a legkisebb fordulaton 3 percig keverjük.
  3. A vajas lisztet megsózzuk, és beleöntjük a cukrot, majd mehet bele a tojássárgája és a tejföl. A mixerrel pár perc alatt összeáll a tészta, amiből két cipót formázunk, és a hűtőbe rakjuk.
  4. Az almát, a tenyerünkkel kiprésüljek. A tepsit pedig vékonyan kivajazzuk.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, nyújtófa segítségével feltekerjük, és a tepsibe rakjuk. Az almát a tésztalapra szórjuk, hogy mindenhova egyforma vastagságban kerüljön.
  6. Kinyújtjuk a másik tésztát, és rerakjuk az almára. Kicsit a tenyerünkkel eligazítjuk, hogy ne legyen levegős a tészta.
  7. Tojás fehérjével megkenjük a tetejét, majd 10 percig száradni hagyjuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogy a levegő a sütés közben el tudjon távozni.
  8. 40 percig középesen meleg sütőben világosbarnára sütjük. 

 BARACKLEKVÁROS ALMÁS PITE >>>

pudingos almás pite >>>

Megjegyzés

Nem szabad melegen szeletelni, mert akkor repedni fog a tészta - szeva3

Ezek is érdekelhetnek

Friss