Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, duplájára kelesztjük. Közben a tepsit vajjal kikenjük.
A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával, és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, és a tepsibe fektetjük, a felvert tojással jól bekenjük. Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással, és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval, és megsütjük. Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre