Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsgolyók salátával

default user icon

Hozzávalók

  • 1/4 db édeskömény gumó
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db kápiapaprika
  • 150 ml olaj
  • 300 g darált sertéshús
  • 300 g darált marhahús
  • bors
  • A körethez:
  • 1 fej jégsaláta
  • 200 g kígyóuborka
  • 200 g alma
  • 3/4 db édeskömény gumó
  • 30 ml olaj
  • 1 ek fehérborecet
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Eltávolítjuk az édeskömény gumó külső leveleit, a gumót pedig vékony cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, finomra vágott hagymát, és a megmosott, kimagozott, felaprított paprikát. Összekeverjük, majd egy serpenyőben 50 ml felforrósított olajon megpirítjuk a zöldségeket 3-4 perc alatt, aztán hagyjuk kissé hűlni.
    2. Összekeverjük a kétféle darált húst egy tálban, hozzáadjuk a langyosra hűlt zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel kis hengereket formázzunk a masszából, majd megsütjük őket 100 ml felforrósított olajban. Sütés közben többször is megforgatjuk, hogy a hengerek mindenhol egyformán piruljanak.
    3. A körethez a jégsaláta külső leveleit eltávolítjuk, azután megmossuk a zöldséget, torzsáját eltávolítjuk, a levelit pedig darabokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, felkarikázzuk, az almákat cikkekre vágjuk, az édesköményt pedig legyaluljuk. Ezután összekeverjük a zöldségeket egy tálban, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd sózzuk, borsozzuk, aztán megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Az elkészült köretet a fasírtokkal tálaljuk.

    SZEZÁMMAGOS HÚSGOLYÓ AVOKÁDÓS SALÁTÁVAL >>> 

    SVÉD HÚSGOLYÓ BARNAMÁRTÁSSAL >>> 

    ZÖLDFŰSZERES HÚSGOLYÓ RAKOTT CUKKINIVEL >>> 

Megjegyzés

Cseh János séf receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin