Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Halszeletek sörtésztában

default user icon

Hozzávalók

  • A sörtésztához:
  • 75 g kukoricaliszt
  • 200 g búzaliszt
  • 1 tk só
  • 330 ml sör
  • 2 ek fehérborecet
  • A halhoz:
  • 4 ek liszt
  • 1/2 tk só
  • 200 g halfilé (4 × )
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A tésztához összeforgatjuk a kétféle lisztet és a sót. A közepébe nyomunk egy mélyedést, majd belecsorgatjuj a sört és az ecetet. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.
    2. A halhoz egy tálban elvegyítjük a lisztet és a sót. A halszeleteket megmossuk, majd szárazra töröljük, majd sós lisztbe egyenként megforgatjuk.
    3. Felforrósítunk 2-300 ml olajat. Közben egy halfilét a sörtésztába mártunk, majd óvatosan a forró olajba tesszük és aranyszínűre sütjük. Ha elkészültünk a sütéssel, papírtörlőre szedjük a halfilét. Ugyanígy elkészítjük a többi halszeletet is. Sült krumplival, majonézes mártogatóval és citromcikkekkel tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.

    TENGERI HALSZELET TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL 

    MENTÁS-HALAS LASAGNE 

    LAZACFILÉ TEJSZÍNES GOMBÁVAL ÉS HORDÓBURGONYÁVAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin