Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros lencsefőzelék

default user icon

Hozzávalók

  • 200 g vörös lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 tk fehér borecet (opcionális)
  • 1 ek mustár (plusz 1 tk)
  • 1 tk só
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • Bors (ízlés szerint)
  • 1 ek keményítő (tápióka)
  • 500 ml víz

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát (bele is nyomhatjuk), és tovább dinszteljük a hagymákat.
    2. Amikor már átlátszóak, hozzáöntjük a fehérbort és a fehér borecetet. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte teljesen pépes nem lesz, és a bor elpárolog. Ezután belekeverjük az 1 ek mustárt.
    3. A vöröslencsét egy szűrőben átmossuk, majd a hagymás pépre öntjük, és 1-2 percig dinszteljük vele. Ezután hozzáöntünk 400 ml vizet, beletesszük a babérlevelet, a szárított petrezselymet, sózzuk és borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten fedő alatt főzzük.
    4. A tápióka keményítőt csomómentesre keverjük a maradék vízzel, és hozzákeverünk még 1 tk mustárt is.
    5. Amikor a lencse már majdnem megfőtt, ez kb. 10 - 15 perc, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tápióka keményítős, mustáros vizet. Ezzel még egyszer felforraljuk, és kész is a főzelék. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel.

    LENCSEFŐZELÉK ZÖLDFŰSZERES PULYKACOMBBAL 

    LENCSEFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL 

    PARADICSOMOS LENCSELEVES 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin