Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ismét egy városi legendával leszünk szegényebbek: Viszlát, Jégbüfé!

default user icon
MME
Sokkoló hír rázta ma meg az internet süteményrajongó kedves olvasóit: az 1952-ben, az akkori Felszabadulás téren - a mai Ferenciek terén - megnyílt Jégbüfé 2015. augusztus 29-én végleg bezár. A cukrászdának helyet adó Párizsi Udvarból legkésőbb 2017. első negyedévére ötcsillagos szálloda lesz.

Nincs többé kirakatban krémes fogyasztás, és tejbajusszal kávézás, pálmalevérlért kétszer sorbanállás - egyszer pénzzel, aztán a blokkal -, nincs több ablaküvegbe vágott, kis kerek nyíláson keresztüli fagylalt- és gofri-árusítás sem a 7-es busz felszab téri (sic!) megállójában - a Jégbüfé, ugyanis, 64 év után végleg bezár.

A múlt év nyarán indult, többfordulós nemzetközi pályázaton ugyanis a Párizsi Udvart az a Mellow Mood nevű cégcsoport vásárolhatta meg a belvárosi önkormányzattól, ami már alakított  át régi épületeket szállodává a VII., a VIII. és a X. kerületben is- itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük. Most a Párizsi Udvarral tervezik ugyanezt: az Origo információi szerint a fejlesztők vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt álmodtak a helyszínre.

Már csak azt nem tudjuk, hová teszik majd az Eötvös József Gimnázium és a Veres Pálné Gimnázium végzősei az érettségi tablóikat.

És, hogy mi lesz velünk a legendás túrós batyujuk, sajtos pogácsájuk és csokihabos gofrijuk nélkül.

(Forrás: MTI, Origo)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss