Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ismerd meg a jó kenyér titkát!

default user icon
MME
A kenyeret szinte mindenki eszik és szinte mindenki szereti. A palkonyai Kenyér illata rendezvényen megtudhatod azt is, hogyan készíthetsz otthon finom házi kenyeret.

Palkonya háromszáz fős létszámához képest eddig is jelentős színfoltja volt a Baranya megyei turizmusnak, hiszen Nyitott pincék sorozatával országszerte híressé vált. A település március 30-án A kenyér illata rendezvénynek ad otthont, amely már most nagy érdeklődésre tesz szert.

A kenyér finom, illatos, vidéki hangulatot áraszt és az egyik legfinomabb étel. A titok egyszerűségében rejlik, néhány alapanyag, melyekből csoda születik. Ezt a különlegességet szeretnék a szervezők a látogatókkal megosztani a rendezvényen, ahol pékekkel, malomtulajdonosokkal is találkozhatnak az emberek. 

Aki tudni szeretné, hogyan készülnek, mi a legfontosabb szempont a kovásznál, melyik lisztet válasszuk vagy, hogy mi magyarok is tudunk-e jó pizzát sütni, az látogassa meg Palkonyát!

Sztárvendégek Ormós Gabi, Mester Róbert és Szabadfi Szabolcs arról mesélnek majd, miért nem lehet ezt megunni, még napi 12-14 órában sem, hiszen ez nem munka, hanem szenvedély. Mesés kovászos, különleges kenyereikkel boldogságot sütnek ki kemencéjükben. Wolf András, séf pedig egy hatfogásos vacsorát készít „kovászos” jeligére, míg Bányai Diána mindent elmesél, amit a lisztről tudni érdemes. További résztvevők: Kovászlabor, Királypékség, Garat Malom, Hobbi pék, Orfűi Malmok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss