Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isler vagy linzer

default user icon
5 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • csoki a mázhoz
  • lekvár a töltelékhez

Elkészítés

    Elkészítés: A cukrot a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, majd a sütőporral összekevert lisztet, végül a tejföl t. Az egészet összegyúrjuk (nagyon picit ragadhat a tészta), és 1/2 órát pihentetjük.

    Utána lisztezett táblán elnyútjuk, és csillagokat, virágot, szivet - kinek milyen formája van - szaggatunk.

    Kb. 200 fokon 8 percig sütjük, mikor már kezd keményedni, akkor talcára egyenként kitesszük, és megvárjuk, míg kihűl. Majd kettesével lekvárral összeragasztjuk, végül leöntjük csokival - vagy porcukorral megszórjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Antonius
Nos, Én a kisfiammal együtt sütöttem meg, ennek köszönhetően kimaradt belőle a tejföl. Így utólag nem is bánom, mert szerintem nem is kívánja a tészta :) Aránylag könnyű volt dolgozni vele. Az eredmény pedig kiváló lett, nagyon finom omlós tészta kerekedett. Köszönöm a receptet!
peszto1
Én maradok anyukam receptjénél. Lehet, hogy a vaj a hibás - nem használok margarint -, de nekem nagyon szétterült a sütőben. A tésztával roppant könnyű volt dolgozni, de a sütés nagy csalódást okozott.
norago
Kipróbáltam, nagyon finom lett! :)
biatrix
A tejfől állagától nagyon függ.Ha higabb akkor inkább kevesebbet tegyetek,hogy ne járjatok úgy mint a hozzászóló.Nekem még mindig sikerült és ez alapján csinálom.Sajnálom,ha neki nem jött össze.
sasha
Szoktam sütni, de így még egy tészta sem szúrt ki velem. Először ragadt, de úgy, hogy nem bírtam levakarni a kezemről a negyedét, aztán tettem hozzá még kb 5-10 dkg lisztet, na úgy jó lett. A tészta nyújtás közben mállott, szakadt szét. Sütöttem már linzertésztát (Horváth Ilona szakácskönyvéből) és az tökéletes lett. Jogos a kérdés, hogy akkor miért próbáltam ezt ki, a válasz azért, mert szeretek kísérletezni és mindig keresem az újat. Végül pohárnyi körökre szaggatam és úgy sütöttem ki, a végeredmény egész jó lett, de az elkészítése macerás.

Hasonló Receptek

Magazin