Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Isler mogyorós tésztából

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mogyoró (darált)
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 1 csipet só
  • 1 ek rum
  • 1 db tojás (sárgája)
  • lekvár
  • 15 dkg tortabevonó
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítés

    1. Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
    2. A hűtőből kivéve lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.
    3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük (szép világos színűek maradjanak). A sütőből kivéve rácsra szedjük, majd a kihúlt korongokat a lekvárral kettesével összeragasztjuk.
    4. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, és ezzel vonjuk be az összeragasztott korongokat. Rácsra tesszük, majd megvárjuk, hogy a csokoládé szépen megdermedjen.

    HABOS ISLER>>> 

    DIÓS ISLER>>> 

    RIBIZLILEKVÁROS ISLER>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin