Isler II.

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál tejföl
  • citromhéj
  • A töltelékhez:
  • hecsedli lekvár
  • 10 dkg étcsoki
  • A tetejére:
  • 15 dkg csokimáz
  • 10-15 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzátesszük a diót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, és összedolgozzuk. Erősen porhanyós tészta lesz belőle, tehát ne gyúrjuk sokáig. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd fél cm vastagra nyújtjuk. Kiszúrjuk a korongokat, világosra sütjük, felét megkenjük lekvárral, a többi felét meg csokikrémmel. Összeborítunk egy lekváros meg egy csokis korongot. A csokikrémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit, (kis lángon!) majd hozzákeverjük a vajat. Ezzel a csokimázzal vonjuk be a korongokat.

Megjegyzés

Sok Isler receptet kipróbáltam, míg megtaláltam ezt, mivel a nagyobbik fiam egyik kedvenc sütije, megérte a fáradtságot. Tésztája jó puha, a lekvár meg kiemeli a csoki ízét, nem csoda, hogy nagyon népszerű.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagyházi Miklósné 8 évvel ezelőtt
Szia Csipkerózsi! Nagyon jó a recept. Próbálok hozzászólni, meglátjuk sikerül-e. Jolimama
Kantó Szilvia 8 évvel ezelőtt
Azt hiszem ki fogom próbálni. Bár én barack vagy perlekvárral jobban szeretem.
Évi48 8 évvel ezelőtt
Nagyon tetszik az Isler recepted,régóta kerestem én is ezt a fajta receptet,amiben dió is van. Viszont: nem egészen világos előttem,hogy milyen csokikrémmel kened a tészta egyik felét,mert csak csokit és lekvárt írsz. A csoki mázt hogy gondolod? Olvasztott csokiba tenni a vajat talán?

Hasonló Receptek

Magazin