Ischler III.

default user icon
23 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg őrölt mandula vagy dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg tortabevonó + 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk, majd 4-5 cm-es korongokat szaggatunk ki a tésztából. Egymástól kissé távol tegyük a tepsibe, mert sütés közben terebélyesednek. A kihűlt korongokból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és csokimázzal bevonunk. (A mázhoz gőz fölött olvasztott tortabevonót használunk, amibe felolvasztás után 5 dkg vajat keverünk.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hontvári Dorina 6 hónappal ezelőtt
Már számtalanszor megsütöttem, nagy kedvenc itthon. Mandulával az igazi, aki teheti, azzal készítse. Köszönöm a receptet, isteni!!!
Lenner Ági 4 évvel ezelőtt
Csatlakoznék az elismerő kommentekhez. Nálunk évek óta minden családi ünnep elengedhetetlen velejárója ez az isteni sütemény. Most is azért \"jártam erre\", mert valaki kérte tőlem a receptet és egyszerűbb a linket küldeni. Így a hasznos hozzászólások is olvashatóak. Hogy én is mondjak valami használhatót: szeretem, ha egész vékony a tésztája, melegen viszont elég képlékeny, törékeny a tészta. Ezért széles lapáttal szedem ki egyenes terepre, mert kihűlés után megszilárdul és felveszi a környezet alakját. Röviden ne egy tálba, vagy egymásra rakva szedjük ki!
Tóth Mihályné 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Erin! Köszönöm a kiigazítást, ami a fogyaszthatóságot illeti!:-) Motoreger1! Amikor a két korongot \"összeragasztottam\", kézzel belemártom a csokimázba, nekem így a legegyszerűbb.;-)
Nemes Béláné 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Hétvégén szeretném megsütni. A csokimázt rácsurgatjátok vagy van vmi más egyszerű módja? Köszönöm.
Willand Veronika 5 évvel ezelőtt
Isteni lett!! Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű Ischlert csinálni. Kedvenc sütim az Ischler, de mindig úgy képzeltem, hogy nehéz lehet jót csinálni otthon, mert úgyis kemény lesz, túl vastag lesz.... Nagyon-nagyon jó lett! Köszönöm a receptet!! Nem lett oda írva, de kezdőknek jól jöhet, hogy egy napot várni kell vele, miután elkészült, mert puhulnia kell.
bánki horváth enikő 5 évvel ezelőtt
Én meggylekvárral töltöttem, úgy is nagyon finom!
víztűz 6 évvel ezelőtt
Isteni! Málna lekvárral is szuper! :-)
Zsófi 6 évvel ezelőtt
Én cseresznyelekvárral készítettem. Még kicsit kemény, de amúgy nagyon finom lett! :)
K. Kata 6 évvel ezelőtt
Heló Mindenki! Kezdő vagyok még, egy kérdésem lenne: kell bele egy egész csomag sütőpor?
Konta Andrea 6 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, nagyon finom lett!! :)

Hasonló Receptek

Magazin