Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ischler háziasan

default user icon
3

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg cukor
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 8 dkg málna- vagy ribizlilekvár
  • csipetnyi só
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    1. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a darált dióval, a reszelt citromhéjjal és egy csipetnyi sóval. A tésztát folpackba csomagolva, 1 órára hűtőszekrénybetesszük.
    2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőlemezre helyezzük és szép világossárgára sütjük.
    3. Kettőt-kettőt málna- vagy ribizlilekvárral ragasztunk össze. Az ét tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, ha szükséges, kevés vízzel vagy tejjel higítjuk.
    4. Az ischlereket rácsra helyezzük és megkenjük az olvasztott csokoládéval. A lecsurgó mázt újra felhasználjuk. Teljes szilárdulás után fogyasztható.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kerecsen
Ezt a receptet máshol is láttam, de nekem nagyon nem működött. Először megcsináltam a tésztát a fentiek szerint, 1:1-es liszt:vaj aránnyal. Nekem ebből egy ragadós szörnyűség lett, amit le kellett kaparni az edény oldaláról, és nem lehetett nyújtani. Megpróbáltam fél óráig hűtöztetni, de az se segített (sőt!). Erre elkezdtem apránként több lisztet gyúrni bele, egészen addig, amíg elkezdett leválni az edényről (kb. harmadával több kellett). Ez a változat nem ragadt (annyira), viszont olyan lett, mint a vizes homok (formálható volt, de a legkisebb rossz mozdulatra porrá esett szét). Kisütöttem belőle egy pici próbaadagot, de a kész linzer is hasonlóan porladós lett, és az íze se volt az igazi. Erre beleraktam egy tojást, és elég lisztet, hogy megint összeálljon a tészta (meg egy zacsi vaníliáscukrot, a több lisztet kiegyensúlyozandó, és hogy picit érdekesebb legyen az íze). Örömmel jelentem, hogy így már formázható lett a tészta (nagyon óvatosan kellett azért vele bánni). Kivajazott/kilisztezett tepsiben 180 fokon kb. 12 percig sütve az íze is jó lett. (És egyáltalán nem ragadt hozzá a tepsihez.)
Betty mami
Valószínüleg nem zsíroztad meg a sütőlemezt,mivel a recept sem írta.Próbáld ki így,biztos könnyedén le tudod szedni!
Kékszemek.
Nekem ez a recept egyáltalán nem jött be. A sütölemezről nem lehetett felszedni annyira odaragadt. Miután nagy nehezen lekapartuk róla a szemetesben végezte. Sajnálom az adalékokat amiket beletettem.

Hasonló Receptek