Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ischler háziasan

MME MME
3
120 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a darált dióval, a reszelt citromhéjjal és egy csipetnyi sóval. A tésztát folpackba csomagolva, 1 órára hűtőszekrénybetesszük.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőlemezre helyezzük és szép világossárgára sütjük.
  3. Kettőt-kettőt málna- vagy ribizlilekvárral ragasztunk össze. Az ét tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, ha szükséges, kevés vízzel vagy tejjel higítjuk.
  4. Az ischlereket rácsra helyezzük és megkenjük az olvasztott csokoládéval. A lecsurgó mázt újra felhasználjuk. Teljes szilárdulás után fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss