Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Retekleves

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 35 dkg hónapos retek
  • 1 fej hagyma
  • 6 dkg bacon
  • 2 ek vaj
  • 1 tk méz
  • 8 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 dl író
  • petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

  1. A retket megtisztítjuk, megmossuk, és néhány zsenge levelet félreteszünk a díszítéshez. A retekszemeket felszeleteljük, a megtisztított hagymát finomra vágjuk, a bacont apróra kockázzuk.
  2. Egy fazékban megolvasztjuk a vajat. A baconnel együtt rádobjuk a hagymát, és megpároljuk. Hozzákeverjük a mézet, felöntjük az alaplével, majd felforraljuk és kb. 20 percig főzzük.
  3. A retket néhány szelet kivételével a levesbe szórjuk. Hozzáöntjük az írót és összemelegítjük, de már nem forraljuk. A levest az edényben botmixerrel pürésítjük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és adagonként csészébe, tálkába vagy mélytányérba merjük. A félretett retekszeletekkel és -levelekkel, valamint petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
    Fekete kenyér vagy pirított bagett illik hozzá.

Retekleves receptek >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss