Az élesztőt 4,5 dl langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, majd összedolgozzuk az íróval, valamint a feloldott élesztővel. Sima tésztává dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig.
Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hosszúkás cipóvá formázzuk, és áttesszük egy 31 x 28 cm-es tapadásmentes tepsibe. Liszttel megszórva kelesztjük további kb. 30 percig.
A cipót az előmelegített sütőben 240 fokon sütjük 15 percig, majd 200 fokon további kb. 45 percig. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A cipó belehelyezése előtt a tepsit hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, esetleg langyosítsd meg a sütőben.
A bevonat nélküli tepsit nagyon vékonyan kend ki zsiradékkal. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!