Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Írós parasztkenyér

75 perc
egyszerű
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 4,5 dl langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, majd összedolgozzuk az íróval, valamint a feloldott élesztővel. Sima tésztává dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hosszúkás cipóvá formázzuk, és áttesszük egy 31 x 28 cm-es tapadásmentes tepsibe. Liszttel megszórva kelesztjük további kb. 30 percig.
  3. A cipót az előmelegített sütőben 240 fokon sütjük 15 percig, majd 200 fokon további kb. 45 percig. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Így süss otthon ropogós kenyeret >>>   
Kenyérreceptek >>> 

 

Megjegyzés

A cipó belehelyezése előtt a tepsit hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, esetleg langyosítsd meg a sütőben.
A bevonat nélküli tepsit nagyon vékonyan kend ki zsiradékkal. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss