Keress receptre vagy hozzávalóra

Írós parasztkenyér

Hozzávalók

  • 1/2 kocka élesztő (21 g)
  • 70 dkg búzakenyérliszt (pl. BL-80) + a szóráshoz
  • 10 dkg rozsliszt (pl. RL-60)
  • 2 tk só
  • 7 dl író
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. Az élesztőt 4,5 dl langyos vízbe morzsoljuk. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, majd összedolgozzuk az íróval, valamint a feloldott élesztővel. Sima tésztává dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 30 percig.
    2. Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, hosszúkás cipóvá formázzuk, és áttesszük egy 31 x 28 cm-es tapadásmentes tepsibe. Liszttel megszórva kelesztjük további kb. 30 percig.
    3. A cipót az előmelegített sütőben 240 fokon sütjük 15 percig, majd 200 fokon további kb. 45 percig. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Így süss otthon ropogós kenyeret >>>   
    Kenyérreceptek >>> 

     

Megjegyzés

A cipó belehelyezése előtt a tepsit hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, esetleg langyosítsd meg a sütőben.
A bevonat nélküli tepsit nagyon vékonyan kend ki zsiradékkal.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin