Elkészítés: Az őszibaracklét összekeverjük a cukorral, a tojással és az íróval. Hozzátesszük a lisztet, fahéjat, szegfűszeget. Palacsintasütőben vajat vagy margarint olvasztunk, és evőkanálnyi tésztát teszünk bele. Kb. 4 darabot lehet egyszerre sütni.
A töltelékhez az őszibarackot és a körtét feldaraboljuk, és külön edényben a mézzel összeforraljuk, kb. 15 percig.
Ha kisütöttük a tésztát, rétegesen tesszük egy tányérra, 1 korong, rá a gyümölcsdarabok, újra 1 korong. Tejszínhabbal díszítjük, amire a reszelt narancshéj kerül. Közé tehetünk vékony narancskarikát is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre