A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és több részletben az íróhoz adjuk. Egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, majd beledolgozzuk a 4 ek olajat, a cukrot és a sót. Kb. 10 percig pihentetjük.
Tapadásmentes serpenyőben egy kevés olajat hevítünk. Evőkanálnyi mennyiségeket teszünk bele a tésztából, és a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
A megmosott gyümölcsöket lecsepegtetjük, és az őszibarackot vékony cikkekre vágjuk. A palacsintákat kettesével tányérokra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral, majd elrendezzük mellettük a fagylaltot és a gyümölcsöket. A mézet szükség szerint folyékonyra melegítjük a mikróban 10 másodperc alatt, majd a fagylaltra csepegtetjük.
A szuperélelmiszernek tartott manukamézet a maorik hagyományos gyógynövényének, az új-zélandi teafának (Leptospermum scoparium) a virágporából állítják elő a méhek.
Ez a 100%-ig természetes táplálék finom csemege lehet a reggeli pirítósod mellé, édesítheted vele a teádat és desszerteket, kúraszerűen fogyasztva pedig bármely más méznél hatékonyabban védi az egészségedet.
Itthon is beszerezheted bioboltokban és webáruházakból.
Borsos árát indokolja, hogy olyan méhek készítik, amelyek csupán egyetlen fajta növényt poroznak be, ráadásul a teafa virágzása évente csupán 2-6 hétig tart. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!