Elkészítés: A vizet, a tejet és a cukrot keverd össze egy lábasban, és melegítsd addig kis lángon, amíg a cukor elolvad, de nem szabad forralni. Fedő nélkül addig melegítsd, amíg kicsit sűrűsödni hezd (kb. 10 perc).
Ezalatt egy másik lábasban olvaszd meg a vajat, add hozzá a magokat, és a grízt, pirítsd világosbarnára (vigyázni kell, mert nehezen kezd pirulni, de könnyen odakaphat). Vedd le a tűzről, majd keverd a cukros-tejes folyadékot a grízbe. Add hozzá a fahéjat, és forrald kb. 1 percig.
Vedd le a tűzről, egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele, simítsd el egyenletesen, és hagyd kihűlni. Vágd kockára, és tálald.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre