Elkészítés: Áztassuk be a csicseriborsót, a babot és a lencsét meleg vízbe 2 órára. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük aranybarnára olajon egy magasfalú serpenyőben, a felét tegyük el későbbre. Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, babot és lencsét a hagymához, öntsünk hozzá vizet, s közepes lángon főzzük 30 percig.
Vágjuk apróra a zöldeket, tegyük a serpenyőbe, s továbbra is közepes lángon főzzük 15 percig, ha szükséges, öntsünk még vizet utána. Oldjuk fel a lisztet egy pohár hideg vízben, öntsük a serpenyőbe, s keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tésztát, s főzzük tovább 10-15 percig.
Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a joghurtot. A tetejére tegyük a félretett sült hagymát, valamint a egy kevés olajon megpirított mentalevelet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre