Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Iráni húskarika

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sárgaborsót félig megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a finomra darált húst, megsózzuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog.

A masszát turmixgéppel pépesítjük és kihűtjük.

Hozzáadjuk a tojást, a reszelt hagymát, ízlés szerint fűszerezzük, és jól összedolgozzuk.

Kézzel kerek lepénykéket formálunk belőle, a közepét ujjunkkal kilyukasztjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Uborkasalátával tálaljuk. A húskarika hidegen is fogyasztható.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss