Ínyenc tepsis krumpli

Hozzávalók

  • 6 db közepes krumpli ( kb.1 kg)
  • 2 ek reszelt sajt ( parmezán és kecskesajt)
  • 1 doboz mascarpone (250 gramm)
  • 1 tasak mini mozzarella light
  • kakukkfű
  • 1 mokkásnál fűszerpaprika
  • 2 tk zsemlemorzsa
  • 1 tk.olaj
  • néhány szelet pritamin paprika

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, majd fél cm vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
    2. Egy kerámiatálat vagy jénait kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintünk, és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit. Ha egy-két evőkanál főzőlé rákerül nem gond, csak sok ne legyen, mert akkor szétázik a krumpli.
    3. Egy kanállal kis kupacokat rakunk rá a mascarponeból, majd rárakjuk a mozzarellát, és rászórjuk a reszelt sajt felét. Egy evőkanálnyit félreteszünk. Rátesszük a pritamin paprikákat, illetve ráteszünk néhány szál kakukkfű ágat.
    4. 180 fokos sütőben alsó -felső sütésen 15 percig sültjük, majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt parmezánsajt keveréket. Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, és kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük - figyeljük, hogy nehogy megégjen.

      Jó étvágyat!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek