Ínyenc rántott sertésborda

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis csokor zsálya
  • 1-2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa (a panírhoz)

Elkészítés

    1. A megtisztított karajszeleteket belülről kifelé vékonyra klopfoljuk. Csinálhatjuk műanyag fólia alatt is, így nem fröcsköl a hús.
    2. A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk, a felaprított zsályalevelekkel együtt a tejbe tesszük. Belerakjuk a hússzeleteket is, amiket jól beleforgatunk a tejbe. Lefedve éjszakkára a hűtőbe tesszük.
    3. Másnap a hússzeleteket jól lecsöpögtetjük, mindkét oldalán enyhén megsózzuk majd lisztbe, kicsit megsózott felvert tojásba, és zsemlemorzsába (prézli) forgatjuk
    4. Bőséges forró zsiradékban sütjük ki a panírozott hússzeleteket, vigyázva, hogy azok ki ne hűtsék a sütés közben a zsiradékot. A zsiradék lehet állati, vagy növényi eredetű (étolaj) is.
    5. Sütés után papírtörlőre szedjük a rántott szeleteket, hogy a zsiradékot leitassuk róluk.

       

    6. Tálalhatjuk rizi-bizivel, hagymás, vagy petrezselymes tört burgonyával, krumplipürével, vagy más körettel is. A túl száraz sült burgonya köretet csak akkor ajánlom mellé, ha valamilyen könnyű salátát, esetleg csemege uborkát is adunk hozzá.

Megjegyzés

A mindenki által ismert, és szeretett rántott hús, kicsit másként elkészítve. Azoknak ajánlom, akik szeretik a régi dolgokat új köntösben is!

Hajdu István László
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin