Elkészítés: A marhafelsálat feldaraboljuk, kétszer átdaráljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet, jól összedolgozzuk. A masszából szeleteket formázunk, félretesszük.
A sárgarépát felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát négyfelé vágjuk, és mindannyiukat - a kelbimbóval együtt - enyhén sós vagy ételízesítős vízben puhára pároljuk.
Amíg a zöldségek párolódnak, egy serpenyőben a vajon a megformázott hússzeleteket mindkét oldalán átsütjük, ha kész, tálra tesszük, nem csepegtetjük le! A hússütő vajban átforgatjuk a megpárolt és leszűrt zöldségeket.
Tálaláskor a hússzeletekre halmozunk a párolt, pirított zöldségből, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Más köretet nem igényel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre