Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc marhafelsál kertész módon

3 5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A marhafelsálat feldaraboljuk, kétszer átdaráljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejet, jól összedolgozzuk. A masszából szeleteket formázunk, félretesszük.

A sárgarépát felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát négyfelé vágjuk, és mindannyiukat - a kelbimbóval együtt - enyhén sós vagy ételízesítős vízben puhára pároljuk.

Amíg a zöldségek párolódnak, egy serpenyőben a vajon a megformázott hússzeleteket mindkét oldalán átsütjük, ha kész, tálra tesszük, nem csepegtetjük le! A hússütő vajban átforgatjuk a megpárolt és leszűrt zöldségeket.

Tálaláskor a hússzeletekre halmozunk a párolt, pirított zöldségből, finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük. Más köretet nem igényel.

Megjegyzés

Lehet, hogy igaza van Naninak, öregszem? Íme, egy újabb recept, amiben se sör, se bor, se pálinka, de van benne tej! Persze köztudott, hogy a kertészek józan életű emberek. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek