Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc marha *bogarács*

120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1. A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom a zsírját, kevés olajat öntök hozzá, majd a durvára szelt hagymát megpuhítom-pirítom rajta.

2. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 5-6 púpozott evőkanál pirospaprikát szórok rá. Ízlés szerint lehet kevesebbet-többet.

3. A 2x2 centisre vágott húst beleteszem, és fehérre párolom, majd felöntöm vízzel úgy, hogy éppen ellepje.

4. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, a sárga- és fehérrépát, a paprikát és a zellert.

5. Fűszerezem borssal, Erős Pistával, nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával, a babérlevéllel és csipet gyömbérrel.

6. Ha a hús 2/3-ra főtt (2-2,5 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús *bekeményít*.

7. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utánízesítem. Az elfőtt levet a borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára.

8. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss