Elkészítés: 1. A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom a zsírját, kevés olajat öntök hozzá, majd a durvára szelt hagymát megpuhítom-pirítom rajta.
2. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 5-6 púpozott evőkanál pirospaprikát szórok rá. Ízlés szerint lehet kevesebbet-többet.
3. A 2x2 centisre vágott húst beleteszem, és fehérre párolom, majd felöntöm vízzel úgy, hogy éppen ellepje.
4. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, a sárga- és fehérrépát, a paprikát és a zellert.
5. Fűszerezem borssal, Erős Pistával, nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával, a babérlevéllel és csipet gyömbérrel.
6. Ha a hús 2/3-ra főtt (2-2,5 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús *bekeményít*.
7. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utánízesítem. Az elfőtt levet a borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára.
8. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre