Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc kacsaleves

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Vizet forralunk egy nagyobb fazékban, beletesszük a kacsát és az összes hozzávalót, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, ismét felforraljuk. Amikor forrpontig jutott, tovább főzzük, de alacsony hőfokon, fedő alatt. A főzési idő kb. 1-1,5 óra, illetve amikor a kacsa húsa már puha, akkor kivesszük a főzőléből.

A kacsát rácsos tepsire rakjuk, barnacukorral megszórjuk vagy mézzel megkenjük, narancslével meglocsoljuk, a sütőben ropogós pirosra sütjük. Kevés főzőlét önthetünk alá.

A levest leszűrjük, és kacsamájas grízgombóccal tálaljuk, amit előzőleg már kifőztünk.

Megjegyzés

A szokásos grízgombócokhoz kevés kacsamájat adunk.
Kissé szokatlan az ízhatás, nagyon finom és *erős* levest készíthetünk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss