Elkészítés: Vizet forralunk egy nagyobb fazékban, beletesszük a kacsát és az összes hozzávalót, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, ismét felforraljuk. Amikor forrpontig jutott, tovább főzzük, de alacsony hőfokon, fedő alatt. A főzési idő kb. 1-1,5 óra, illetve amikor a kacsa húsa már puha, akkor kivesszük a főzőléből.
A kacsát rácsos tepsire rakjuk, barnacukorral megszórjuk vagy mézzel megkenjük, narancslével meglocsoljuk, a sütőben ropogós pirosra sütjük. Kevés főzőlét önthetünk alá.
A levest leszűrjük, és kacsamájas grízgombóccal tálaljuk, amit előzőleg már kifőztünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre