Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ínyenc kacsaleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db 2-2,5 kg-os konyhakész pecsenyekacsa
  • 3-4 cm-es friss gyömbér
  • ételízesítő
  • 1 teáskanál kínai hétfűszerkeverék /fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény, szecsuáni bors, gyömbér, kardamom/
  • 1 db egész vagy 1 teáskanál szárított és aprított narancsvirág
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl naranccsal-gyömbérrel ízesített boralapú ital
  • 3 darab sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1/2 zeller

Elkészítés

    Elkészítés: Vizet forralunk egy nagyobb fazékban, beletesszük a kacsát és az összes hozzávalót, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, ismét felforraljuk. Amikor forrpontig jutott, tovább főzzük, de alacsony hőfokon, fedő alatt. A főzési idő kb. 1-1,5 óra, illetve amikor a kacsa húsa már puha, akkor kivesszük a főzőléből.

    A kacsát rácsos tepsire rakjuk, barnacukorral megszórjuk vagy mézzel megkenjük, narancslével meglocsoljuk, a sütőben ropogós pirosra sütjük. Kevés főzőlét önthetünk alá.

    A levest leszűrjük, és kacsamájas grízgombóccal tálaljuk, amit előzőleg már kifőztünk.

Megjegyzés

A szokásos grízgombócokhoz kevés kacsamájat adunk.
Kissé szokatlan az ízhatás, nagyon finom és *erős* levest készíthetünk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin