Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc hagymalekvár

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagymákat (lehet lila vagy vörös is) megpucoljuk, félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cukorkristályok elolvadnak.
  3. Hozzáadjuk a hagymát, a sót, és alacsony lángon 30 percig főzzük. Egyszer-egyszer megkeverhetjük, de nem kell mellette állni.
  4. A főzési idő végén hozzáadjuk a bort, a lekvárt (füge, szilva, meggy vagy barack) és a víz felét, tovább krémesítjük. Majd mehet bele a maradék víz és esetleg 2 evőkanál vaj is. Jól záródó üvegben egy hétig eláll.

Megjegyzés

Sültek mellé kiváló! Recept: Mandula - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss