Elkészítés: A csirkemelleket felszeleteljük, 2-3 órára fokhagymás, mézes tejbe áztatjuk.
Amíg a csibe pihen, a sárga- és fehérrépákat felkarikázzuk, a hagymát félfőre vágjuk. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük, kevés vízzel összepároljuk. A tejfölbe csomómentesre belekeverjük a lisztet, behabarjuk vele a zöldséges ragut, beforraljuk.
A lisztből a sörrel, a pépesített fokhagymával és a fűszerekkel sörtésztát készítünk. Amikor csibéink már eleget lubickoltak a tejjel-mézzel folyó kánaánban, lecsepegtetjük őket, a sörtésztába mártva forró, bő olajban pirosra sütjük.
Forrón tálaljuk, köretként a tejfölös zöldségragut adjuk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre