Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és a gáztepsibe sütőpapírt teszünk.
Az újhagymát szeletekre vágjuk, és egy kis tálban hozzákeverjük az Erős Pistát vagy csípős piros aranyat (aki nem szereti a túl erőset, elhagyhatja). Félbevágjuk a ciabattákat és megkenjük a csípős hagymával. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd 2-3 percre a forró sütőbe tesszük.
A baconszeleteket 1 evőkanál olívaolajon kisütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat (mascarpone, mustár, fokhagyma, fehérborecet, oregánó, bors) kikeverjük.
Az előmelegített ciabattákra 4-4 szelet bacont terítünk, majd a félbevágott cibatta felső részét vastagon megkenjük a mascarponés krémmel. A bacon tetejét reszelt füstölt sajttal beborítjuk, és visszatesszük a sütőbe még néhány percig, amíg a sajt ráolvad. Tálalás előtt még meghintjük kakukkfűvel és chilivel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre