Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc ciabatta melegszendvics baconnel

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db olívás ciabatta
  • 8 szelet bacon
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 teáskanál Erős Pista (vagy csípős piros arany)
  • 3-4 szál újhagyma
  • kakukkfű
  • őrölt chili ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A krémhez:
  • 12,5 dkg mascarpone vagy más natúr krém sajt
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál fehérborecet
  • oregánó
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 220 fokra és a gáztepsibe sütőpapírt teszünk.

Az újhagymát szeletekre vágjuk, és egy kis tálban hozzákeverjük az Erős Pistát vagy csípős piros aranyat (aki nem szereti a túl erőset, elhagyhatja). Félbevágjuk a ciabattákat és megkenjük a csípős hagymával. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd 2-3 percre a forró sütőbe tesszük.

A baconszeleteket 1 evőkanál olívaolajon kisütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a hozzávalókat (mascarpone, mustár, fokhagyma, fehérborecet, oregánó, bors) kikeverjük.

Az előmelegített ciabattákra 4-4 szelet bacont terítünk, majd a félbevágott cibatta felső részét vastagon megkenjük a mascarponés krémmel. A bacon tetejét reszelt füstölt sajttal beborítjuk, és visszatesszük a sütőbe még néhány percig, amíg a sajt ráolvad. Tálalás előtt még meghintjük kakukkfűvel és chilivel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss