Elkészítés: A karajt jól bedörzsöljük a borsos sóval, és 20 percig állni hagyjuk.
Egy éles késsel 1,5 centiméterenként 2 cm mélyen bevagdossuk. A mélyedéseket mustárral bekenjük. Az almákat kettévágjuk, kimagozzuk, és kb. 1,5 cm-es szeleteket vágunk, melyeket héjával felfelé a mélyedésekbe rakunk. A tetejére kenjük a lekvárt.
Egy tepsit szalonnával kibélelünk, rátesszük a hús, 1,5 dl vizet öntünk alá, és a fokhagymákat mellédobjuk.
Fóliával lefedjük, és 50 percig sütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre