A 3 csepp citrommal kikenünk egy tálat, bele a csipet sót, ebbe teszünk hat tojás fehérjét, és habot verünk belőle. Ha félig felverődött, hozzáadunk 120 g cukrot, majd tovább verjük. Ehhez közvetlenül adagoljuk egyesével a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojáshabhoz, óvatosan elkeverjük. Végül az olajat is hozzácsepegtetjük.
Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokra melegített sütőben hőlégkeveréssel 20 percig sütjük. Utána levesszük 160 fokra és további 15-20 percig sütjük (hőlégkeveréssel). Tűpróbával ellenőrizzük, rácson kihűtjük.
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, félre tesszük hűlni. A maradék egész tojásokat 125 gramm cukorral csípősre melegítjük (gyakorlottak közvetlenül tűz fölött, kezdők vízgőz fölött tegyék), robotgéppel hűlésig keverjük, habosítjuk. A vajat szobahőmérsékleten kihabosítjuk. Hozzáöntjük a kihűlt csokit, tovább keverjük. Beleöntjük a rumot vagy whisky-t, és összeturmixoljuk. Végén adjuk hozzá a cukros tojáshabot, ezt is bátran turmixgéppel keverjük. Ha elkészült, keverőlapáttal átkeverjük.
A 3 részre vágott piskótát megtöltjük. A krém a külső borításra is elég!