Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínycsiklandó angyalszem

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat egy nagy tálban habosra keverjük (lehetőleg robotgéppel dolgozzunk). A cukrot apránként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg a cukor majdhogynem felolvad.
  2. A tojássárgákat (4 db) egyenként hozzákeverjük a cukros vajhoz. A citrom héját a kockacukorral együtt a tálba reszeljük.
  3. A lisztet beleszitáljuk, és addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.
  4. Kezünkkel diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapíros tepsire helyezzük, lehetőleg egymáshoz ne túl közel. Mindegyik golyó közepébe belenyomjuk az ujjunkat.
  5. A maradék 2 tojássárgáját elkeverjük, és lekenjük a tallérok szélét. A lyukakba beletöltjük a málnalekvárt (ha vannak benne magok, érdemes a lekvárt kicsit felmelegíteni, és szitán átpasszírozni), és rászórjuk a durvára vágott mandulát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Kb. 50 darab lesz belőle. Jól zárható fémdobozban több napig eláll. - Adriennke26

Ezek is érdekelhetnek

Friss