Ínycsiklandó angyalszem

default user icon

Hozzávalók

  • 36 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db citrom (héja - kezeletlen)
  • 2 db kockacukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg málnalekvár
  • 5 dkg mandula (durvára vágott)

Elkészítés

    1. A puha vajat egy nagy tálban habosra keverjük (lehetőleg robotgéppel dolgozzunk). A cukrot apránként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg a cukor majdhogynem felolvad.
    2. A tojássárgákat (4 db) egyenként hozzákeverjük a cukros vajhoz. A citrom héját a kockacukorral együtt a tálba reszeljük.
    3. A lisztet beleszitáljuk, és addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.
    4. Kezünkkel diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapíros tepsire helyezzük, lehetőleg egymáshoz ne túl közel. Mindegyik golyó közepébe belenyomjuk az ujjunkat.
    5. A maradék 2 tojássárgáját elkeverjük, és lekenjük a tallérok szélét. A lyukakba beletöltjük a málnalekvárt (ha vannak benne magok, érdemes a lekvárt kicsit felmelegíteni, és szitán átpasszírozni), és rászórjuk a durvára vágott mandulát.
    6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Kb. 50 darab lesz belőle. Jól zárható fémdobozban több napig eláll.

Voss-Hamar Adrienn
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin