Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Intelligens krémes

default user icon
16 4/5

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 ek liszt
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • 1 l tej

Elkészítés

    1. A tojássárgáját a cukorral és a lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 
    2. A masszát egy kisebb tepsibe simítjuk, és hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton sütjük, majd takarékra vesszük, és 75 perc alatt készre sütjük.

      Még több szuper krémes recept >>> 

      Kedvenc krémes desszertek >>> 

      Oreós-tejszínes krémes >>> 

Megjegyzés

A sütőt sülés közben nem szabad kinyitni. Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

otika1986
Sziasztok, megsütöttem, de én még ilyen furcsa ízű izét nem ettem, szerintem a recepttel nincs minden rendben, mintha nem sült volna meg rendesen, nem sok bele a tej?
lyndolin
Sziasztok! Nem tudom,mit csináltam rosszul,de pont olyan lett ízre és állagra is,mint egy megcukrozott tojásos omlett...
Thiana82
Sziasztok! Ha jót akartok ne süssétek nagy lángon 10 percnél tovább mert szétég. Pedig nekem jó sütőm van elektromos tehát a 220 fok az annyi nem mint a gázsütőbe.
cucurbita
Megcsináltam, elsőre sikerült (a tepsit margarinnal kentem ki és morzsával szórtam be. Fele mennyiségű cukorral is pont elég édes lett. Tettem bele reszelt citromhéjat is). Csak az a helyzet, hogy jobban szeretjük az olyan sütiket, amiben van valami markáns, meghatározó íz, ez egy kicsit túl "vanília". Van valakinek kipróbált ötlete vagy javaslata, mivel lehetne megbolondítani egy kicsit? Csokidarabokra, reszelt dióra, kandírozott narancshéjra, valamilyen karamell-ízt adó készítményre gondoltam, de ha van valakinek más ötlete, azt is szívesen venném. Az is érdekelne, hogy hogyan viselkedik az, amit beleszórok (leszáll az aljára vagy elvegyül, nem ég-e meg...) köszönöm
nmarcsy
gemabo
Hello! Ki tudná nekem megírni, hogy a tepsit ki kell-e kenni valamivel és lisztezni, mert arról nem szól a recept! Én kikentem és liszteztem, ezért az alja, ahol a krém van, legalábbis nekem, kicsit lucskos lesz. Egyébként nekem, ha megsül és felszeletelem, alul van a krémes rész és fölül a tészta, ezért meg szoktam fordítani a szeleteket. Kevesebb cukrot is teszek bele 10 dkg-mal, mert túl émelygősen édes volt először. Panni mama.
robe
Nem kell letakarni a tetejét, mert a legkisebb fokozaton sül. Nekem nem ég meg.Ha betartod a receptbe leirtakat, nagyon finom lesz.Én a nagy gáztepsziben szoktam sütni.Üdv.Robe
Andreda
Èn a sütiket amelyeket sokáig kell sütni le szoktam takarni sütöpapírral, hogy ne égjenek meg. Próbáld ki!
Mirinda
Ezt a sütit már én is régóta szeretném kipróbálni, de nem merem, mert az en sütőmben 1 óra alatt a teteje teljesen szénné égne! Esetleg tudná valaki, hogy a tetejét le lehet takarni alufóliával??? Vagy akkor már nem ua. lesz a végeredmény? Sajnos régi gázsütőm van és nagyon megég mindennek a teteje, az alja pedig alig akar megsülni. Köszönettel!
Peggy
Ez tényleg finom és pofonegyszerü süti, örülök, hogy rátaláltam:-)

Hasonló Receptek

Magazin