Intelligens krémes III.

default user icon
16 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 kanál liszt
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
    2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
    3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
    4. Hideg sütőbe tesszük. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).

    Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Otília 2 évvel ezelőtt
Sziasztok, megsütöttem, de én még ilyen furcsa ízű izét nem ettem, szerintem a recepttel nincs minden rendben, mintha nem sült volna meg rendesen, nem sok bele a tej?
Balogh Linda 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nem tudom,mit csináltam rosszul,de pont olyan lett ízre és állagra is,mint egy megcukrozott tojásos omlett...
Stansits Andrea 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ha jót akartok ne süssétek nagy lángon 10 percnél tovább mert szétég. Pedig nekem jó sütőm van elektromos tehát a 220 fok az annyi nem mint a gázsütőbe.
Berzeviczy Zsuzsa 10 évvel ezelőtt
Megcsináltam, elsőre sikerült (a tepsit margarinnal kentem ki és morzsával szórtam be. Fele mennyiségű cukorral is pont elég édes lett. Tettem bele reszelt citromhéjat is). Csak az a helyzet, hogy jobban szeretjük az olyan sütiket, amiben van valami markáns, meghatározó íz, ez egy kicsit túl "vanília". Van valakinek kipróbált ötlete vagy javaslata, mivel lehetne megbolondítani egy kicsit? Csokidarabokra, reszelt dióra, kandírozott narancshéjra, valamilyen karamell-ízt adó készítményre gondoltam, de ha van valakinek más ötlete, azt is szívesen venném. Az is érdekelne, hogy hogyan viselkedik az, amit beleszórok (leszáll az aljára vagy elvegyül, nem ég-e meg...) köszönöm
10 évvel ezelőtt
Galambos Anna 11 évvel ezelőtt
Hello! Ki tudná nekem megírni, hogy a tepsit ki kell-e kenni valamivel és lisztezni, mert arról nem szól a recept! Én kikentem és liszteztem, ezért az alja, ahol a krém van, legalábbis nekem, kicsit lucskos lesz. Egyébként nekem, ha megsül és felszeletelem, alul van a krémes rész és fölül a tészta, ezért meg szoktam fordítani a szeleteket. Kevesebb cukrot is teszek bele 10 dkg-mal, mert túl émelygősen édes volt először. Panni mama.
Becherer Ferencné 11 évvel ezelőtt
Nem kell letakarni a tetejét, mert a legkisebb fokozaton sül. Nekem nem ég meg.Ha betartod a receptbe leirtakat, nagyon finom lesz.Én a nagy gáztepsziben szoktam sütni.Üdv.Robe
Tuma Andrea 11 évvel ezelőtt
Èn a sütiket amelyeket sokáig kell sütni le szoktam takarni sütöpapírral, hogy ne égjenek meg. Próbáld ki!
Eddus 11 évvel ezelőtt
Ezt a sütit már én is régóta szeretném kipróbálni, de nem merem, mert az en sütőmben 1 óra alatt a teteje teljesen szénné égne! Esetleg tudná valaki, hogy a tetejét le lehet takarni alufóliával??? Vagy akkor már nem ua. lesz a végeredmény? Sajnos régi gázsütőm van és nagyon megég mindennek a teteje, az alja pedig alig akar megsülni. Köszönettel!
Peggy 11 évvel ezelőtt
Ez tényleg finom és pofonegyszerü süti, örülök, hogy rátaláltam:-)

Hasonló Receptek

Magazin