Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Insalata caprese

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A caprese saláta elkészítéséhez a paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük vagy felkockázzuk ízlés szerint. Enyhén sózzuk, kis olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk, aprított bazsalikommal meghintjük.
  2. Ha olívaolajon pirított, fokhagymás pirítós készül hozzá, azt már panzanella capresenek nevezik. Azt is, ha a salátába kenyérkockák is kerülnek.
  3. Az, hogy a salátát hogyan helyezzük el a tányéron, a fantáziánkra van bízva! Az eredmény egy szemet gyönyörködtető, ízes, színes saláta kavalkád. Pillanatok alatt elkészítve!

    Tipp: Pestóval tálalva még finomabb!

Megjegyzés

A világ egyik legegyszerűbb salátája a caprese saláta, aminek neve onnan ered, hogy Kapri szigetéről származik. Az olasz trikolort formálja a bazsalikom zöld, a mozzarella fehér, és a paradicsom piros színe. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss