Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indonéz pirított tészta (Bami Goreng)

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • Shan'shi hozzávalók:
  • 1 csomag tojásos tészta (25 dkg, Shan'shi Mie)
  • 2 ek wokolaj (Shan'shi)
  • 1/2 tk csilikrém (Shan'shi Sambal Oelek)
  • Egyéb hozzávalók:
  • 30 dkg csirkehús
  • 20 dkg koktélgarnéla (konyhakész)
  • 35 dkg ázsiai wokzöldség
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg kínai kel
  • 15 dkg brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek szójaszósz
  • 1 késhegynyi aprított csili
  • 1/2 tk gyömbér
  • 2 ek friss, apróra vágott koriander

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük 4-5 perc alatt, leszűrjük, átöblítjük, és lecsepegtetjük. A csirkehúst falatnyi kockákra daraboljuk. A hagymát, a kínai kelt és a brokkolit megmossuk, majd felcsíkozzuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és felaprítjuk. 
  2. A Shan'shi wokolajat felforrósított wokba öntjük, és megsütjük a húst. Hozzákeverjük a csilit és a gyömbért. Hozzáadjuk a wokzöldséget a maradék zöldséggel együtt, és állandó keverés mellett megsütjük.
  3. A wok tartalmát kihúzzuk a wok edény szélére, és megsütjük a garnélát. Szójaszósszal és Shan’shi Sambal Oelek csilikrémmel fűszerezzük. Hozzáadjuk a Shan’shi tojásos tésztát, és összekeverjük. Rövid sütés után korianderrel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Shan'shi Shan´shi tipp:
Ha csípősre vágyunk, ízesítsük az ételt egy kevés Shan'shi chiliszósszal. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss