Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indonéz csirke

MME MME
4.3/5
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkemellfilét megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és falatnyi kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, összekeverjük, és egy óra hosszat állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, és apróra vágjuk. A chilipaprikát megmossuk, hosszában felvágjuk, kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk, tormareszelőn lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A citromfüvet megmossuk.
Elkészítés: A paradicsomot összekeverjük 2 és fél dl vízzel, majd átpasszírozzuk, és erős tűzön felforraljuk. A paradicsommártáshoz egyszerre hozzáadjuk az előkészített csirkét, a chili paprikát, a gyömbért, a fokhagymát, a kurkumát és a citromfüvet. Az egészet összekeverjük, és lassú tűzön, lefedve 30 percig pároljuk. A kókuszreszeléket két és fél dl forrásban lévő vízzel leöntjük, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, a reszeléket jól kinyomkodjuk és ezt a sűrű kókuszlevet, azaz kókusztejet használjuk a főzéshez. 3. Hozzákeverjük a húshoz, 10 percig állni hagyjuk, majd a citromfüvet eltávolítjuk. Forrón, natúr rizzsel azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss