Indoeurópai répakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db sárgarépa (reszelve, szeletelve, vagy ami a gyümölcscentrifugálás után maradt)
  • 1-2 db vöröshagyma
  • néhány fokhagyma
  • kókuszolaj (vagy más étolaj)
  • kardamom
  • köménymag
  • csilipor
  • barna cukor
  • 1-2 dl tejszín
  • sajt (pl.: trappista)

Elkészítés

    1. Felaprított vöröshagymát megpirítjuk kókuszolajon (étolajon), hozzátesszük keveset pirulni az indiai fűszereket és az apróra szelt fokhagymát.
    2. Felaprított vöröshagymát megpirítjuk kókuszolajon (étolajon), hozzátesszük keveset pirulni az indiai fűszereket és az apróra szelt fokhagymát. Fölöntjük vízzel és beletesszük a répát főni. Ízlés szerint adunk hozzá sót és barna cukrot.
    3. Kb. 20 perc lassú tűzön kevergetést követően botmixerrel összeturmixoljuk.
    4. Ízlés szerint tejszínnel és reszelt sajttal kínáljuk.

Megjegyzés

Tejszín és sajt nélkül mégjobban visszaadja a keleti karakterét

a.h
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek