Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Indiai vajas csirke

default user icon

Hozzávalók

  • A páchoz:
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 cm gyömbér
  • 1/4 tk pirospaprika
  • 1/8 tk őrölt koriander
  • 1/4 tk őrölt római kömény
  • 1/4 tk garam masala
  • 1 csipet só
  • 1 ek limelé
  • A csirkéhez:
  • 2 ek földimogyoró olaj
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • 1/2 tk fűszerpaprika
  • 1/2 tk garam masala
  • 3 dl paradicsomkonzerv
  • 1/2 dl kókusztej
  • rizs

Elkészítés

    1. A joghurtot, a zúzott fokhagymát, az aprított gyömbért, a pirospaprikát, a koriandert, a köményt, a garam masalát, és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a limelevet, majd beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és 1-2 órát állni hagyjuk.
    2. Felhevített olaj ban készre sütjük a bepácolt csirkét, majd kivesszük az edényből és félretesszük.
    3. Ugyanabban az edényben, amiben a csirke sült felolvasztjuk a vajat, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és garam masalával.
    4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, beletesszük a csirkét, és meglocsoljuk kókusztejjel. Összeforraljuk, néhány percig főzzük, majd rizzsel tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI ÁZSIAI RECEPT >>> 

    Még több recept csirkemellel>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin