Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Indiai tésztatáska (samosa)

Hozzávalók

  • A húsos töltelékhez
  • 1 db kis burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab gyömbér (1 cm)
  • 1 ek olaj
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1 késhegynyi csilipor
  • 1 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 2 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
  • A burgonyás töltelékhez
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab gyömbér (1 cm)
  • 1/2 csokor koriander
  • 1/2 tk mustármag
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 ek őrölt koriander
  • 1/2 tk római kömény
  • 1/2 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 25 dkg friss réteslap
  • 2,5 l olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A húsos töltelékhez a meghámozott burgonyát apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A serpenyőben felhevített 1 ek olajon a darált húst 3 percig pirítjuk. Közepes tűzön hozzáadjuk a burgonyát, a hagymát és a gyömbért, a kurkumával, a korianderrel, a csiliporral, valamint a fűszerkeverékkel ízesítjük, és további 3 percig pirítjuk. Beleforgatjuk a borsót, 2 percig pároljuk, majd megsózzuk és félretesszük.
    2. A krumplis töltelékhez a meghámozott burgonyát kb. 15 percig főzzük. A megtisztított hagymát és gyömbért, valamint a friss koriandert finomra vágjuk. A mustármagot az 1 ek felforrósított olajon 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, valamint a gyömbért, és további 3 percig pirítjuk. Belekeverjük a borsót, a citromlét és a fűszereket, majd 2 percig pároljuk. Egy tálban összeforgatjuk a darabosra áttört burgonyával és az aprított korianderrel, végül megsózzuk.
    3. A széthajtott réteslapokat összesen kb. 30 csíkra vágjuk. A csíkok végének egyik szélére 1-2 ek tölteléket halmozunk, majd átlósan ráhajtjuk a tésztát, hogy háromszöget kapjunk. A hajtogatást az ellenkező irányba többször megismételjük, végül a túllógó rész szélét bevizezett ujjunkkal megnedvesítjük, és a tésztacsomagra nyomjuk.
    4. Fritőzben vagy lábosban felforrósítunk 2,5 l olajat 180 fokra. Belehelyezzük a tésztatáskákat, 1-2 percig sütjük, és közben megforgatjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni, és melegen tálaljuk.

    ÉDESBURGONYÁS RÉTESBATYU (SAMOSA) >>> 

Kitűnő partifalat. Kínálj hozzá különböző mártogatósokat! Indiában a kis tésztacsomagok összeragasztásához vízzel elkevert maida lisztet használnak.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin