Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai szezámos csirke

MME MME
3.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, felszeleteljük. A csicseriborsót és a vegyes savanyúságot lecsepegtetjük.
Elkészítés: A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük 1 evőkanál olajjal. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat a vajjal, és aranyszínűre sütjük benne a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szezámmaggal. Tovább pirítjuk, amíg a szezám kissé megbarnul. Kiszedjük, hűlni hagyjuk. Összekeverjük a joghurtot az ecettel, 4 evőkanál olajjal, a gyömbérrel, a köménnyel, a kurkumával. A tésztát összeforgatjuk a hagymával, a paradicsommal, a zellerrel, a csicseriborsóval, a vegyes savanyúsággal, és ráöntjük az öntetet. A húst a tetejére szórjuk. Citromgerezdeket kínálunk hozzá.

Megjegyzés

1 adag: 2028 kJ/485 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss