Elkészítés: A vöröshagymát és a zöldpaprikát durva darabokra vágva olajon megfonnyasztom. Beleteszem a kockázott pulykamellet és fehéredésig sütöm. Fűszerezem az ételízesítővel, borssal, curryporral, összenyomkodott fokhagymával, szójaszósszal, pici sóval. (Sóval óvatosan bánjunk, mert az ételízesítő és a szójaszósz is sós!)
Ezután jön a kimagozott-meghámozott-kockára vágott sárgadinnye. Fél deci vizet aláöntve lassan, fedő alatt rotyogtatjuk. Javaslom a teflonlábost, hajlamos *lekapni*. A pulykahús megpuhulásáig főzzük. A végén a tejszínt a keményítővel összekeverve behabarjuk. A színéhez szépen passzol a kukoricás rizs. (Párolt rizs csemegekukoricával gazdagítva...)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre