Elkészítés: A borsót beáztatjuk egy éjszakára.
A hagymát, fokhagymát, paradicsomot apróra vágjuk, a répát lereszeljük.
Olajon megdinszteljük a fokhagymát, hagymát, és kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a répát és a paradicsomot. Ízlés szerint borsozzuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük körülbelül 5 dl vízzel. Az elfőtt levet kis adagokban pótoljuk, hogy a végére elpárologjon - így nem kell később sűríteni. Amikor puhára főtt, hozzáadjuk a paradicsompürét és a bazsalikomot. Ha nem elég fűszeres, citromlével, borssal ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre